-
Poslednjih 5 pesama
- Boris Rezak - Lastavica
- Rogati I Boris Rezak - Nevolja
- Tony Cetinski - Sto Si Ti Meni
- Tony Cetinski - Jednom u zivotu
- Vlado Georgiev - Zbogom ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Većina ljudi pogrešno čisti dasku za sečenje: Kuvar savetuje kako to da uradite na pravi način
Ako ne očistite pravilno drvenu dasku ona može da postane ležište bakterija.
22-02-2024 | 10:06 | Autor/Izvor: Naxi media, Daily mail
Foto: Bigstock, Detry
Izbor daske za sečenje može da deluje kao jednostavan zadatak, ali aspekti čišćenja i održavanja nisu uvek nešto čega su ljudi svesni. Drvene daske za sečenje, uprkos svojoj popularnosti i estetskoj privlačnosti, mogu lako da postanu legla bakterija zbog svoje porozne površine ako se ne održavaju pravilno. Oznake noža koje zadržavaju kontaminante, zadržavanje vlage i neadekvatno čišćenje takođe mogu povećati rizik od bakterijske kontaminacije, prenosi Daily mail.
Stevie Cheape, glavni kuvar u Campbells Prime Meat-u u Škotskoj, rekao je: „Pravi izbor dasaka za sečenje je ključan za održavanje bezbednosti hrane i sprečavanje unakrsne kontaminacije. Drvene i plastične ploče nude različite prednosti i obe mogu biti efikasne, ali treba voditi računa o bezbednosti hrane. Važno je koristiti odvojene daske za sečenje za meso i drugu hranu, a kodiranje bojama takođe može pomoći'.
Pravilna higijena i održavanje drvenih dasaka za sečenje ključni su faktori za sprečavanje rasta bakterija i očuvanje njihove dugotrajnosti. Redovno čišćenje, dezinfekcija i uljivanje su važni koraci koji će vam pomoći da sigurno koristite ovu kuhinjsku alatku. Evo nekih predloga:Korišćenje limuna i soli: Limun i so su prirodni dezinfektori koji takođe mogu ukloniti neprijatne mirise sa drvenih dasaka za sečenje. Pospite so po dasci, a zatim trljajte polovinom limuna po površini. Limunska kiselina i so će pomoći u dezinfekciji i osvežavanju daske. Nakon toga, isperite dasku toplom vodom.
Upotreba hidrogen-peroksida: Hidrogen-peroksid je još jedno sredstvo za dezinfekciju koje možete koristiti na drvenoj dasci za sečenje. Nanesite malu količinu hidrogen-peroksida na dasku i ostavite da deluje nekoliko minuta pre nego što je isperete toplom vodom. Ovo će pomoći u ubijanju bakterija i osvežiti dasku.
Redovno uljite dasku: Da biste očuvali drvenu dasku za sečenje i održali je otpornom na vlagu, redovno je trebate uljiti. Koristite jestivo ulje poput mineralnog ulja ili ulja za održavanje dasaka za sečenje. Nanesite tanak sloj ulja na čistu i suvu dasku, ostavite da se upije nekoliko sati ili preko noći, a zatim obrišite višak ulja. Ovo će pomoći da se očuva drvo i oteža razmnožavanje bakterija. -
Pročitajte i...Ako želite da vam odeća dugo miriše nakon pranja zapamtite ove savete
Postoje zanimljivi i vrlo jednostavni trikovi uz pomoć kojih možete da sačuvate svežinu i miris odeće.
Jednostavan trik od 30 sekundi otkriva da li je došlo vreme za zamenu jastukaNajveći broj ljudi retko menja jastuke, a to je posebno izraženo kod onih koji nemaju nikakav problem sa snom. Moguće je i da ste emotivno vezani za svoj jastuk i da vam ideja promene nije baš prijatna, ali ipak imajte u vidu da bi svaki jastuk trebalo da se promeni nakon određenog vremena.
Prirodni sastojci koji mogu da pomognu da vaše biljke brže rastuDa biste postigli lep izgled i ukrasili prostor kućnim biljkama, potrebno je da im posvetite pažnju. Ovaj zadatak može da bude izazovan, s obzirom na to da uprkos trudu, biljke nekad deluju kao da ne napreduju.
Rešite se moljaca uz pomoć jeftinog i jednostavnog trikaInsekti u domu mogu da vam naprave haos, a mnogima stvaraju stres i nelagodu.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: