Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Sergej Ćetković - Ne zaboravi

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Sergej Ćetković - Ne zaboravi
    2. Vlado Georgiev - Lagala si me
    3. Vlado Georgiev - Nisam ljubomoran
    4. Merlin - Nemam ja osamnaest godina
    5. Merlin - Sve Do Medalje
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. maj - 1 - Dodir noći
    2. 16. maj - 2 - Dodir noći
    3. 16. maj - 3 - Dodir noći
    4. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.

    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more

    Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.

    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.92
    CHF 118.02 118.85 119.68
    USD 107.10 107.85 108.61
  • Povezani članci
  • Fenomenalni trikovi za PRVOMAJSKI roštilj

    Danas će najveći broj nas pripremati roštilj u prirodi, pa nije na odmet da podelimo trikove koji će vam pomoći da klasičan roštilj pretvorite u pravu gozbu.




    28-04-2024 | 08:30 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, photosvit

     

    Predstavljamo vam nekoliko genijalnih trikova koji će vam danas sigurno biti od koristi.


    Priprema mesa


    Prvi korak ka savršenom roštilju je pravilna priprema mesa. Neka meso odstoji na sobnoj temperaturi pre nego što ga stavite na roštilj, kako biste osigurali ravnomernu termičku obradu. Takođe, mariniranje mesa unapred sa začinima, biljem ili umacima dodatno će poboljšati ukus, ali imajte na umu da meso treba da odstoji bar nekoliko sati. 

    Koje ukuse i začine možemo da koristimo?


    Pripremite marinadu od ulja, limunovog soka, začina po izboru (kao što su beli luk, origano, majčina dušica, crni biber, so), meda ili smeđeg šećera za karamelizaciju i možda malo senfa ili Worcestershire umaka za izraženiji ukus. Ostavite meso da odstoji u marinadi najmanje nekoliko sati ili preko noći u frižideru.


    Upotrebite sveže biljke.
    Dodajte svježe bilje poput ruzmarina, bosiljka ili peršuna i celera pre pečenja. To će dodati svežinu i aromu.


    Kombinacija slatko-kiselih ukusa takođe je veoma interesantna. Dodajte malo slatko-kiselih sastojaka poput meda, limunovog soka, pomorandžine kore. Ova kombinacija će dodati slojeve ukusa mesu.


    Dodavanje dimljenih začina: Koristite začine poput dimljene paprike ili dimljene soli kako biste mesu dali bogat i intenzivan ukus dima.


    Pravilno zagrevanje roštilja


    Pre nego što počnete da pečete meso, pobrinite se da je roštilj pravilno zagrejan. Drvo treba da formira ravnomernu temperaturu. Koristite termometar kako biste proverili temperaturu roštilja. Žar takođe ne treba da stavljate samo na jedan deo, nego se potrudite da bude pravilno raspoređen.


    Pazite da se meso ne presuši


    Kako biste sprečili da se meso ne presuši, dok se peče stavite kocku leda na njega. Meso će ostati sočno i neće se presušiti, a ovo se posebno odnosi na pljeskavice.


    Dodavanje dima


    Dodavanje dima može značajno da poboljšati ukus roštilja. Koristite komade voća (kao što su jabuke ili trešnje) stavljene direktno na ugljen kako biste dobili dimnu notu. Ovo će dodati poseban šarm vašem roštilju. Ako vam ovo ne deluje kao nešto što biste mogli da izvedete premažite rešetke lukom kako biste dobili bolju aromu.


    Pazite na vreme pečenja


    Svaka vrsta mesa ima svoje preporučeno vreme pečenja. Previše dug boravak na roštilju može u potpunosti da ga upropasti. Redovno proveravajte stanje mesa i okrećite ga po potrebi. Postavljanje vremenskih ograničenja pomaže u očuvanju sočnosti i ukusa.

  • Pročitajte i...
    Beograd Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina Beograda

    Ako živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.

    Sos za roštilj Sos za roštilj

    Napravite ukusan roštilj uz ovaj sos.

    Pripremite se na vreme za boravak u prirodi Pripremite se na vreme za boravak u prirodi

    Obeležavanje Prvog maja obično podrazumeva boravak u prirodi, te posetu popularnih izletišta. Ukoliko ste produženi vikend rešili da provedete organizujući izlet, donosimo vam nekoliko smernica kako da njegovu pripremu učinite lakšom, te sa sobom ponesete sve potrebne stvari koje će vreme provedeno u prirodi učiniti komfornim i nezaboravnim.

    Radno vreme pijaca za vaskršnje praznike Radno vreme pijaca za vaskršnje praznike

    Javno komunalno preduzeće Beogradske pijace najavljuje da će sve pijace koje posluju u sastavu ovog preduzeća, u petak, subotu i ponedeljak 14, 15. i 17. aprila, raditi po uobičajenom radnom vremenu od 6 do 19 časova, navodi se na sajtu beograd.rs.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: