-
Poslednjih 5 pesama
- Massimo - Zamisli
- Indexi - Sve ove godine
- Moby Dick - Dužna si mi ostala
- Kiki Lesendrić - Uvek te djavo nadje lakse nego ja
- Viktorija - Samo teraj ti po svome
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeAko brinete o zdravlju smanjite unos soli: Ova količina je dozvoljena na dnevnom nivou
Prema Svetskoj zdravstvenoj organizaciji, hipertenzija je vodeći faktor rizika za kardiovaskularne bolesti i smrtnost.
Ubrzajte metabolizam uz dva začina koja možete da dodate u kafuNajveći broj ljudi započinje dan uz ovaj popularan napitak. Uz dva začina ne samo što možete da obogatite ukus kafe, već možete i da ubrzate vaš metabolizam.
-
PutovanjaIdealno vreme da posetimo Solun
Solun, drugi po veličini grad u Grčkoj, ima bogatu istoriju, slikovite pejzaže i dinamičnu atmosferu koja ga čini neodoljivom destinacijom za putnike željne avanture i kulture. Ako već planirate negde da putujete a ne biste da idete daleko Solun može da bude savršena destinacija.
Neobičan hotel u Londonu: Ljudi plaćaju lošu uslugu, a osoblje ih vređa!Noćenje u hotelu Karen košta 220 evra, ali ovde osoblje nije ljubazno. Upravo suprotno, jer koncept u kome se gost vređa i dobija minimalnu uslugu funkcioniše savršeno.
-
PreporučujemoNajlakši način da očistite fuge i pločice u kuhinji
Napravite samo sredstvo koje će vam pomoći da se lako otarasite naslaga masnoće i prljavštine na pločicama.
Sačuvajte svežinu i hrskavost zelene salateDa li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.30 117.12 117.94 CHF 119.04 119.88 120.72 USD 108.26 109.02 109.78
-
Tart sa čokoladom i malinama
Sočan, mekan i osvežavajući tart sa malinama savršeno će se uklopiti uz popodnevnu limunadu i kafu. Imajte na umu da recept ne iziskuje da budete profesionalac, a neće vam ni oduzeti mnogo vremena.
26-04-2024 | 11:35 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, chiociolla
Sastojci:
Za koru:200 g brašna
100 g maslaca (na sobnoj temperaturi)
50 g šećera u prahu
Prstohvat soli
1 jaje
Za fil:200 g tamne čokolade (iseckane na komadiće)
200 ml slatke pavlake
200 g malina (svežih ili zamrznutih)
2 kašike šećera
Priprema:
Zagrejte rernu na 180°C. U posudi pomešajte brašno, šećer u prahu i prstohvat soli. Dodajte maslac iseckan na kockice i mešajte prstima dok smesa ne postane mrvičasta. Dodajte jaje i brzo umesite testo. Umotajte ga u providnu foliju i ostavite u frižideru 30 minuta.
Nakon što se testo ohladilo, razvaljajte ga na pobrašnjenoj površini i obložite dno i stranice kalupa za tart (oko 24 cm prečnika). Izbockajte dno viljuškom i stavite u rernu da se peče 15-20 minuta ili dok ne postane lagano zlatno smeđe. Dok se kora peče, pripremite fil. Stavite slatku pavlaku u posudu i zagrejte ga na laganoj vatri. Kad provri, sklonite sa vatre i dodajte iseckanu čokoladu. Mešajte dok se čokolada potpuno ne otopi i smesa postane glatka.Kada je kora pečena, izvadite je iz pećnice i ostavite da se malo ohladi. Zatim rasporedite maline po dnu kore.
Prelijte čokoladnu smesu preko malina i poravnajte površinu. Stavite tart u frižider da se potpuno stegne, barem 2-3 sata ili preko noći. Pre posluživanja ukrasite tart dodatnim svežim malinama i pospite šećerom u prahu, po želji.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Smoothie sa jagodama i avokadom
Evo jedne sjajne ideje za ukusnu užinu koju ovih dana možete konzumirati dok šetate prirodom. Svakako ovaj napitak je izuzetno hranljiv, pa možete da ga konzumirate i za doručak.
Najukusnije lovačke šnicleMnogima omiljeno jelo iz detinjstva nije teško pripremiti. Dovoljno je samo da pratite recept i uživaćete u najlepšim i najukusnijim lovačkim šniclama.
Omiljeni kolač: TrilećeZa ljubitelje sočnih i starinskih kolača donosimo recept koji će vas oduševiti.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: