-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Bitanga I Princeza
- Crvena jabuka - Nema, Nema Vise Vremena
- Crvena jabuka - Sa tvojih usana
- Oliver Mandić - Pomagajte drugovi
- Oliver Mandić - Ljuljaj me nežno
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Pečena piletina u pivu
Fantastična ideja za ručak...
07-05-2024 | 13:50 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, mvg685
Sastojci:
1 pile – 2 kg
500 ml piva
1 glavica crnog luka
beli luk u granulama ili glavica sitno iseckanog belog luka
100 – 150 ml maslinovog ulja
4 kašike senfa
2 kašike suvog začina
3 kašike soli
biber po ukusu
Priprema:U pile direktno ubaciti so i pola mere suvog začina i belog luka. Ostaviti preko noći da upije. Sledećeg dana ostatak luka dodati pivu, pa dodati tome senf, ulje i ostale začine. U dublju posudu staviti pile, da pile bude knap u posudi, pa preliti sa pola ove smese. Prekriti folijom i ostaviti još dva sata da stoji u frižideru. Pile izvaditi i ostaviti da odstoji da dostigne sobnu temperaturu. Pile staviti u vatrostalnu tepsiju ili pleh i prkriti folijom Uključiti rernu na 200 stepeni i staviti pile da se peče 20 minuta. Prevrnuti pile, pa preliti ostatkom smese koju ste napravili. Za pola sata okrenuti pile još jednom i ostaviti da zapeče još deset minuta.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Salata sa celerom i indijskim orahom
Intenzivan i interesantan ukus ove salate će vas iznenaditi, a možete da je koristite i kao namaz.
Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideruNeke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: