-
Poslednjih 5 pesama
- Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
- Vlado Georgiev - Andjele
- Marija Šerifović - U nedelju
- Marija Šerifović - Pametna I Luda
- Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoTestenina sa čeri paradajzom i belim lukom
Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.
Starinska pita sa borovnicamaPita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.
-
ZdravljeSedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše
Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.
Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.
-
PutovanjaBanje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more
Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.
Raj za hedoniste: Posetite čarobnu ToskanuAko raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.
-
PreporučujemoAko pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci
Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...
Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kakoMnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.92 CHF 118.02 118.85 119.68 USD 107.10 107.85 108.61
-
Lagana čorba od povrća
Lagana čorba od povrća je savršen obrok za bilo koje doba dana. Puna hranljivih sastojaka može da bude sjajan deo ručka, ali i kompletan obrok za one koji su trenutno na dijeti.
11-04-2024 | 10:26 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock, Jukov studio
Sastojci:
2 šargarepe, iseckane na kolutove
2 krompira, iseckana na kockice
1 crni luk, sitno iseckan
2 čena belog luka, sitno iseckana
1 tikvica, iseckana na kolutove
1 šolja seckanog kelja
4 šolje povrtnog bujona
2 kašike maslinovog ulja
So i biber po ukusu
Priprema:
Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan, otprilike 2-3 minuta. Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstati još 5-7 minuta dok povrće ne omekša.Zatim dodajte povrtni bujon i sačekajte da čorba proključa . Smanjite vatru, poklopite lonac i kuvajte čorbu na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok se povrće potpuno ne skuva.
Nakon toga, dodajte iseckanu tikvicu i seckani kelj (ako koristite) u lonac, pa kuvajte još 5-7 minuta ili dok tikvice ne postanu mekane, ali ne prekuvane. Posolite i pobiberite čorbu po ukusu, pa je promešajte. Ako želite, možete koristiti štapni mikser da delimično izmiksate čorbu, ali ostavite komade povrća za dodatnu teksturu.Poslužite čorbu vruću uz tost ili svežu salatu.
PRIJATNO! -
Pročitajte i...Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru
Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.
Gvakamole sosOvaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: