Slušate: Vikend uz Naxi

Pesma: Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji

Vikend uz Naxi
Naxi Radio
  • Poslednjih 5 pesama
    1. Vlado Georgiev - Šta bi prijatelji moji
    2. Vlado Georgiev - Andjele
    3. Marija Šerifović - U nedelju
    4. Marija Šerifović - Pametna I Luda
    5. Massimo Savic - Iz Jednog Pogleda
  • Beograd Uzivo
  • Propuštene emisije
    Ostale emisije
    1. 16. maj - 1 - Dodir noći
    2. 16. maj - 2 - Dodir noći
    3. 16. maj - 3 - Dodir noći
    4. Extra Nena - Četvrtak - Mojih 50
    5. 15. maj - 1 - Dodir noći
  • Preporučujemo
    Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom Testenina sa čeri paradajzom i belim lukom

    Ukus ovog jednostavnog jela će vas odvesti direktno u Italiju.

    Starinska pita sa borovnicama Starinska pita sa borovnicama

    Pita sa borovnicama je izuzetno sočan desert koji je očigledno nepravedno zapostavljen. Ako volite da grickate ovo voće, koje je izuzetno zdravo isprobajte ovaj recept.

  • Zdravlje
    Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše Sedam učestalih simptoma depresije koje većina ljudi ignoriše

    Depresija je najčešći mentalni poremećaj u SAD, koji pogađa više od 18 miliona odraslih, a mnogi nikada ne traže medicinsku pomoć. Ako se ne osećate dobro, obratite pažnju na simptome.

    Zašto je dobro da grickamo celer između obroka? Zašto je dobro da grickamo celer između obroka?

    Celer podržava zdravlje srca jer sadrži jedinjenja koja snižavaju krvni pritisak i tako štite srce - kaže dijetetičarka Simon Mudu i objašnjava da bi ovo povrće trebalo češče da konzumiramo.

  • Naxi aplikacija radio 2
  • Putovanja
    Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more Banje u Srbiji: Idealna vrsta odmora za one koji ne planiraju odlazak na more

    Banje u Srbiji su poznate po svojim lekovitim svojstvima i prelepim prirodnim okruženjem. Ujedno su idealna i ekonomičnija varijanta za letnji odmor. Verovatno tri najistaknutije banje su Vrnjačka Banja, Sokobanja i Banja Koviljača jer nude mnogobrojne atrakcije i niz pogodnosti za turiste. Ako niste sigurni da bi vam odmor na moru prijao ove godine razmislite o ovim destinacijama.

    Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu Raj za hedoniste: Posetite čarobnu Toskanu

    Ako raj zamišljate kao mesto prekriveno vinogradima i zelenim brežuljcima i maštate o najukusnojoj hrani u Italiji dok ispijate čašu fantastičnog vina, onda je Toskana mesto koje morate da posetite.

  • Preporučujemo
    Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci Ako pravilno čuvate luk, ostaće svež i do šest meseci

    Teško nam je da poverujemo da postoji osoba koja ne koristi luk kada priprema jela. Naime, luk je sigurno jedna od omiljenih namirnica i sastojak bez kojeg se mnoga jela ne mogu ni zamisliti...

    Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako Hemijsko čišćenje u kućnim uslovima: Moguće je, a evo i kako

    Mnogim ljudima nikada ne bi palo na pamet da je hemijsko čišćenje u kućnim uslovima moguće. Iako deluje prilično rizično, uz adekvatne savete ne postoji razlog da ne pokušate...

  • Kursna lista
    Kupovni Srednji Prodajni
    EUR 116.29 117.11 117.92
    CHF 118.02 118.85 119.68
    USD 107.10 107.85 108.61
  • Povezani članci
  • Lagana čorba od povrća

    Lagana čorba od povrća je savršen obrok za bilo koje doba dana. Puna hranljivih sastojaka može da bude sjajan deo ručka, ali i kompletan obrok za one koji su trenutno na dijeti.




    11-04-2024 | 10:26 | Autor/Izvor: Naxi media

    Foto: Bigstock, Jukov studio

     

    Sastojci:

    2 šargarepe, iseckane na kolutove

    2 krompira, iseckana na kockice

    1 crni luk, sitno iseckan

    2 čena belog luka, sitno iseckana

    1 tikvica, iseckana na kolutove

    1 šolja seckanog kelja 

    4 šolje povrtnog bujona

    2 kašike maslinovog ulja

    So i biber po ukusu

     

    Priprema:

     

    Zagrejte maslinovo ulje u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte iseckani crni luk i beli luk, pa dinstajte dok luk ne postane providan, otprilike 2-3 minuta. Dodajte šargarepu i krompir, pa nastavite dinstati još 5-7 minuta dok povrće ne omekša.Zatim dodajte povrtni bujon i sačekajte da čorba proključa . Smanjite vatru, poklopite lonac i kuvajte čorbu na laganoj vatri oko 15-20 minuta, dok se povrće potpuno ne skuva.


    Nakon toga, dodajte iseckanu tikvicu i seckani kelj (ako koristite) u lonac, pa kuvajte još 5-7 minuta ili dok tikvice ne postanu mekane, ali ne prekuvane. Posolite i pobiberite čorbu po ukusu, pa je promešajte. Ako želite, možete koristiti štapni mikser da delimično izmiksate čorbu, ali ostavite komade povrća za dodatnu teksturu.

     

    Poslužite čorbu vruću uz tost ili svežu salatu.


    PRIJATNO!

  • Pročitajte i...
    Tortilje Vege tortilje

    Veganske tortilje koje će obožavati i veliki gurmani, ali i ljubitelji mesa...

    Piletina u pivu Pečena piletina u pivu

    Fantastična ideja za ručak...

    Frižider Namirnice koje bi ipak trebalo da držimo u frižideru

    Neke namirnice poput jaja i mesa sigurno ćete držati u frižideru, ali postoje i neke druge namirnice za koje uopšte nismo sigurni da li je pametno da ih čuvamo na nižoj temperaturi.

    Gvakamole Gvakamole sos

    Ovaj sos se izuzetno lako pravi a savršeno ide uz pivo, čips, tortilje i gazirane sokove. Poslužite ga pre glavnog jela uz grickalice ili ga jednostavno pripremite kao posni doručak.

  • Komentari

    Komentara: 0

    Postavi komentar: