-
Poslednjih 5 pesama
- Bijelo dugme - Napile se ulice
- Djavoli - Suncan dan
- Djordje Balašević - Pa dobro gde si ti
- Merlin - Zaspao Je Mesec
- Ana Stanic & Boris Novkovic - S One Strane Ljubavi
-
Propuštene emisijeOstale emisije
-
PreporučujemoRuska salata sa pršutom
Ruska salata tradicionalno se priprema za praznike, a nekada nije loše eksperimentisati sa ukusima i probati malo drugačije varijante jela koja su nam poznata. Ako volite eksperimente u kuhinji, slobodno dodajte pršutu u poznatu salatu.
-
ZdravljeNova studija otkriva da svakodnevna konzumacija jagoda može da ublaži depresiju
Istraživači sa Univerziteta u Sinsinatiju tvrde da bi svakodnevna konzumacija jagoda kod ljudi srednjih godina mogla da pomogne u smanjenju rizika od demencije, ali i da ublaži depresiju.
Patite od migrene? Izbegavajte ovu hranu i pićaU zavisnosti od vaših jedinstvenih pokretača, moguće je da vaša ishrana može da doprinese vašim glavoboljama. Različite vrste hrane su povezane sa tupim, oštrim bolom, mučninom i problemima sa vidom zbog migrene.
-
PutovanjaSejšeli: Oaza prirodnih čuda u Indijskom okeanu
Mnogobrojni ljubitelji prirode, egzotike, predivnih plaža i tirkiznog mora sigurno su već posetili Sejšele. Oni koji još uvek nisu imali priliku da vide ovo čarobno mesto u ovom tekstu će samo pronaći dodatne razloge da ga posete.
Izletnički vodič za Prvi Maj; Beograd i okolina BeogradaAko živite u Beogradu, a nemate nikakav plan za praznik koji se bliži, ovaj vodič sigurno može da vam pomogne pri izboru savršene lokacije. S druge strane Beograd, ali i okolina Beograda mogu dosta toga da ponude ako dolazite iz drugog kraja zemlje.
-
PreporučujemoSačuvajte svežinu i hrskavost zelene salate
Da li se i vama desilo da vam zelena salata istruli posle samo dva dana? To će se verovatno desiti ako je ne skladištite pravilno. Uz trik koji vam predstavljamo, a za koji su vam potrebni samo papirni ubrusi salata može da ostane sveža i do pet dana.
Vratite nakitu sjaj: Srebro se najlakše čisti baš ovakoMnogi od nas nakit nose svakodnevno, a čini se da je zaista mali procenat onih koji nakit redovno čiste I održavaju.
-
Kursna lista
Kupovni Srednji Prodajni EUR 116.29 117.11 117.93 CHF 119.14 119.98 120.82 USD 108.60 109.37 110.13
-
Tajna zdrave kose: Uvrstite ricinusovo ulje u redovnu negu
Da biste imali jaku i negovanu kosu nije neophodno da koristite skupe preparate.
05-09-2023 | 14:25 | Autor/Izvor: Naxi media
Foto: Bigstock/zigres
Ricinusovo ulje karakteriše impresivan skup koristi za vašu kosu i vlasište. Dobra vest je da je tretman jednostavan i dostupan svima.
1. Podsticanje rasta kose
Ricinusovo ulje je poznato po svojoj sposobnosti da podstakne rast kose. Ključna komponenta ovog ulja je ricinoleinska kiselina, koja poboljšava cirkulaciju krvi u vlasištu i pomaže folikulima da proizvode zdravu kosu. Redovna masaža vlasišta ricinusovim uljem može vam pomoći da postignete puniju i gušću kosu.
2. Hidratacija i jačanje dlake
Suva i oštećena kosa često je rezultat nedostatka hidratacije. Ricinusovo ulje je izuzetno bogato esencijalnim masnim kiselinama koje duboko prodireju u vlas i vlasište, čineći kosu mekom i hidriranom. Osim toga, ove masne kiseline pomažu u jačanju dlake, smanjujući lomljenje i pucanje.
3. Borba protiv peruti i svraba
Perut i svrab mogu biti frustrirajući problemi za mnoge ljude. Ricinusovo ulje ima antimikrobna svojstva koja mogu pomoći u suzbijanju peruti i svraba na vlasištu. Redovnom primenom, možete očuvati zdravo i čisto vlasište.
4. Kako koristiti ricinusovo ulje
Postoji nekoliko načina za korišćenje ricinusovog ulja u nezi kose. Možete ga naneti direktno na vlasište i kosu i ostaviti da deluje nekoliko sati ili preko noći pre nego što se ispere. Takođe, možete dodati nekoliko kapi ulja u svoj šampon, regenerator ili masku za kosu kako biste poboljšali hidrataciju i jačanje dlake.Upozorenje
Pre nego što počnete da koristite ricinusovo ulje, važno je da testirate kako će vaša koža reagovati. Nanesite malu količinu na unutrašnju stranu podlaktice i sačekajte da prođe nekoliko sati kako biste proverili da nema alergijske reakcije.
-
Komentari
Komentara: 0
Postavi komentar: